Raammechanisme vervangen

Vandaag bezig geweest met het vervangen van het raammechanisme van een VW Kever uit 1973. Dit keer niet mijn eigen kever, maar sleutelen en ervaring op doen is altijd leuk.
De steun waar normaal het raam in klemt en mee beweegt naar boven en onder was compleet doorgeroest. Hierdoor kon het raam dus naar beneden vallen. Dus met een filmpje van youtube, aan de klus begonnen. Ook al wat gelezen op diverse forums. Het schijnt een tijdrovend klusje te zijn, zeker de eerste keer. Beginnen met demontage van de handgrepen, binnenbekleding, raamslinger. Vervolgens losschroeven, en dan denk je er bijna te zijn en dan blijkt het kleine kantelraampje ook nog los te moeten. Dit omdat de kabel van het raam mechanisme hier net tussendoor loopt. Al met al een goed uur bezig geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.